nierównosc pomożecie?????

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
grzechu2008
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 08 maja 2009, 15:11

nierównosc pomożecie?????

Post autor: grzechu2008 »

\(\ x^2(4-x){> 0\) to jest pierwsze


\(\frac{x}{x^2- 4}\leq 0\) a to drugie wielkie dzieki
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

zad.1
\(x\in (-\infty ; 0)\cup(0;4)\)

zad.2
\(x\in(-\infty; -2)\cup<0;2)\)
ODPOWIEDZ