Układ równań z niewiadomą m

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
olesiak
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 27 lip 2008, 07:51

Układ równań z niewiadomą m

Post autor: olesiak »

Dany jest układ równań
x+y=3/m
2mxy=2x+y
o niewiadomych x i y oraz m różne od 0. Rozwiąż ten układ. Wyznacz wszystkie wartości parametru m (m należy R), dla których rozwiązanie tego układu spełnia nierówność 2x +y >1

Poprawione
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 22:08 przez olesiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

2mxym=2x+y?
ODPOWIEDZ