graficzne rozwiązanie równania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

graficzne rozwiązanie równania

Post autor: celia11 »

coś mi nie wychodzi przy graficznym rozwiązaniu równania:
|x-1|+|x+3|=4

\(\left\{\begin{array}{l} -2x \ dla \ x \ \in \ ( \ - \ \infty , \ -3)\\4 \ dla \ x \ \in \ <-3,1)\\2x \ dla \ x \ \in <1, \ + \ \infty ) \end{array}\)
nie co zrobiłam źle?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6584
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

|x-1|+|x+3|=4

\(\left\{\begin{array}{l} -2x-2 \ dla \ x \ \in \ ( \ - \ \infty , \ -3)\\4 \ dla \ x \ \in \ <-3,1)\\2x+2 \ dla \ x \ \in <1, \ + \ \infty ) \end{array}\)
i oddzielnie wykres y=4
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Post autor: celia11 »

i teraz się zgadza, dziękuję
ODPOWIEDZ