Oblicz granicę:
an= 2n+3 /5
Oblicz granice
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 28 gru 2020, 18:25
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Oblicz granice
Ostatnio zmieniony 07 cze 2022, 21:18 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
- Jerry
- Expert
- Posty: 3512
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1923 razy
Re: Oblicz granice
Jeżeli
\(a_n=2n+{3\over5}\) czy też \(a_n={2n+3\over5}\),
to
\(\Limn a_n=+\infty\)
Pozdrawiam
PS. Nawet nie wiem, jak poprawić Twój post - na przyszłość pisz w kodzie - link w moim podpisie
\(a_n=2n+{3\over5}\) czy też \(a_n={2n+3\over5}\),
to
\(\Limn a_n=+\infty\)
Pozdrawiam
PS. Nawet nie wiem, jak poprawić Twój post - na przyszłość pisz w kodzie - link w moim podpisie