Granica z tw. o 3 ciągach

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
poetaopole
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 15 kwie 2009, 07:26
Podziękowania: 199 razy
Płeć:

Granica z tw. o 3 ciągach

Post autor: poetaopole »

1.) \(\lim_{n \to \infty } log_{n+1} \left( n^{2}+1 \right)\). Ma wyjść 2.

2.) \(\lim_{n \to \infty} \ \sqrt[2n+1]{3n+2}\). Ma wyjść 1.

3.) \(\lim_{ n\to \infty } \sqrt[n+1]{ n^{3}+ n^{2}+1 }\). Ma wyjść 1.
ODPOWIEDZ