Logarytmy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Majka123
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 69
Rejestracja: 26 lip 2008, 10:42

Logarytmy

Post autor: Majka123 »

zad.
Dla jakich x E R liczby \(log_2(2^x+1),\ log_3(2^{x-1}-1 ) ,\ log_3^1\)
tworzą ciąg arytmetyczny, wyznacz różnicę. odp x=3 r= -1

zad. Rozwiąż układ równań :
\(log_yx+log_xy=2\)
\(3^{log_3x^2}+y=42\)
odp. y=x=6

Wyznacz te wartości parametru mR, dla których równanie \(log_3(2x + 1) = m + log_3(x-1)\) ma pierwiastek należący do zbioru <2, 4>
odp m należy do \(<1;log_35>\)

są to zadania z mojego ostatniego sprawdzianu których rozwiązać nie potrafiłam, a przygotowuje się do jutrzejszej poprawy :/ . z góry bardzo dziękuje.
ODPOWIEDZ