ciagi, 2 zadania, bardzo pilne!

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

ciagi, 2 zadania, bardzo pilne!

Post autor: anetka10 »

1) a1= -20, r=4, Sn=780 ile wynosi n
2) 3 książki, ktorych ceny tworza ciag geometryczny zakupiono placac lacznie 76zł. Najdrozsza z nich kosztowala o 4zł mniej niz dwie pozostale razem. Ile kosztowala kazda ksiazka?
3) Są 4 liczby, 3 pierwsze tworaz ciag geometryczny, 3 ostatnie tworza ciag arytmetyczny. Suma pierwszej i czwartej wynosi 14, a suma drugiej i trzeciej wynosi 12. Znajdz te liczby?



dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2008, 15:47 przez anetka10, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

dzieki za pomoc, dolaczylam jeszcze 3 zadanie...
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

anetka10 pisze:dzieki za pomoc, dolaczylam jeszcze 3 zadanie...
Proszę bardzo
http://www.zadania.info/4357833
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

jeszcze raz dziekuje :)
ODPOWIEDZ