Teoria obwodów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
beniu0988
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 cze 2022, 17:40

Teoria obwodów

Post autor: beniu0988 »

Cześć,
Zadanie:
TO-zadanie.png
Obrazek
Wyliczyłem zadanie i wyszły prądy:
I[1]=0,11A
I[2]=-4,43A
I[5]=5,68A

Czy można poprosić o sprawdzenie i ewentualną poprawę/naprowadzenie na poprawny wynik?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2022, 19:22 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, wczytałem załącznik
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6269
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Teoria obwodów

Post autor: korki_fizyka »

Podstaw swoje wyniki do układu równań liniowych lub sprawdź na kalkulatorze.
Spoiler
mi wyszło \(I_1 \approx=-11,82 \ A, I_2 \approx 7,84\ A, I_5\approx -2,84\ A\) ale mogę się mylić ;)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ