Dla obwodu prądu przemiennego - oblicz rozpływ prądów i rozkład.
\(
E, V = 50 \\
R, \Omega = 40 \\
C, F = 200 \cdot 10 ^{-6} \\
f, Hz = 50 \\
\)
Prąd przemienny
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 gru 2021, 22:31
- Płeć:
Prąd przemienny
Ostatnio zmieniony 27 gru 2021, 20:23 przez Jerry, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawa kodu; ^{-6}
Powód: poprawa kodu; ^{-6}
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Prąd przemienny
\(I =\frac{E}{Z} =\frac{E}{\sqrt{R^2 + (2 \Pi f C)^{-2}}}\)
https://cnx.org/contents/FqtblkWY@7.72: ... -zmiennego
https://cnx.org/contents/FqtblkWY@7.72: ... -zmiennego
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl