Oblicz procent masy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Diffway
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 03 paź 2021, 13:42

Oblicz procent masy

Post autor: Diffway »

Oblicz procent masy dolomitu stanowi masa węglanu wapnia. W obliczeniach zastosuj wartości masy atomowej: \(Mca= 40u, Mmg =24u, Mc = 12u, Mo = 16u\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Oblicz procent masy

Post autor: korki_fizyka »

Poszukaj wzorów chemicznych.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ