Wiązka cząstek - zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
janeq_96
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 10 kwie 2021, 14:37
Płeć:

Wiązka cząstek - zadanie

Post autor: janeq_96 »

Wiązka cząstek \( α (m= 6,64 ⋅10^{−27} kg, q= 3,2 ⋅10^{−19}C ) \) ulega ugięciu o 90°w jednorodnym polu magnetycznym o indukcji B=0,05 T.Jakie powinny być kierunek i zwrot przyłożonego pola magnetycznego? Jak długo trwa przejście cząstek α przez obszar jednorodnego pola magnetycznego?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Wiązka cząstek - zadanie

Post autor: korki_fizyka »

Ruch w polu poprzecznym, czas = 1/4 okresu.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ