Obwody prądu przemiennego

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
krniasty
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 54
Rejestracja: 05 maja 2016, 21:03
Podziękowania: 27 razy
Płeć:

Obwody prądu przemiennego

Post autor: krniasty »

1. Wyznaczyć rozpływy prądów w obwodzie w stanie ustalonym. Sporządzić wykres wskazowy.
Przyjąć następujące wartości parametrów: \(i(t)=5\sqrt{2}sin⁡(1000𝑡)A\), R = 10\(\Omega\), C = 0.0001 F, L=5mH

Obrazek

2. Obliczyć rozpływ prądów i napięć w obwodach metodą praw Kirchhoffa oraz sporządzić wykresy wskazowe.
Dane: \(e(t)=10\sqrt{2}sin⁡(𝑡+90º)V, R1= 5\)\(\Omega\), R2= 10\(\Omega\), C= 0.1 F

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2021, 15:36 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa tematu
ODPOWIEDZ