Termodynamika

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Paweł238
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 22 mar 2021, 23:24

Termodynamika

Post autor: Paweł238 »

Roztwór gazów doskonałych: azotu N2 i metanu CH4 ma gęstość masy ρ = 1,75 kg/m3 przy parametrach p = 200 kPa i T = 350 K. Obliczyć objętościowe, molowe i masowe udziały składników roztworu.
Paweł238
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 22 mar 2021, 23:24

Re: Termodynamika

Post autor: Paweł238 »

Paweł238 pisze: 23 mar 2021, 00:55 Potrzebna pomoc
ODPOWIEDZ