Równanie Bernoulliego dla płynów rzeczywistych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Auris331341
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 04 sty 2021, 13:20
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Równanie Bernoulliego dla płynów rzeczywistych

Post autor: Auris331341 »

Poziomy przewód o średnicy d=150 mm i długości L= l1+l2(l1= 10 m, l2= 40 m) łączy dwa otwarte zbiorniki. W zbiornikach znajduje się woda do wysokości H1= 6m, H2= 2m. Określić wydatek wody przepływającej z lewego zbiornika do prawego. Uwzględnić straty liniowe i miejscowe: l= 0,03, z1= 0,5, z2= 4, z3= 1.
ODPOWIEDZ