Żarówka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tabula Rasa
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 12 lis 2020, 23:00
Podziękowania: 127 razy
Płeć:

Żarówka

Post autor: Tabula Rasa »

Żarówkę o światłości I = 200 cd zawieszona jest na suficie.Oblicz 
całkowity strumień światła padający na ściany i podłogę pokoju.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Żarówka

Post autor: korki_fizyka »

Kąt bryłowy w tym przypadku wynosi \(\omega = 2\pi \) więc \( \Phi = 2\pi I \approx 1257 \ lm\).
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ