Rozciąganie Materiałów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MichasGTNG
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 29 lis 2020, 16:59

Rozciąganie Materiałów

Post autor: MichasGTNG »

Cześć Wszystkim,

Czy ktoś mógłby pomóc przy zrobieniu tego zadania? Byłbym wdzięczny:

Obrazek

Obliczyć należy:
∆1, ∆2, σ1, σ2

Podane wartości:
a=0,3m
E= 2,1*10^5MPa
A=?
d=0,1m
α=30*
P=20kN
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Rozciąganie Materiałów

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ