Praca, moc, energia kinetyczna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Indra
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 16 cze 2020, 14:36
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Praca, moc, energia kinetyczna

Post autor: Indra »

Ponowne rozpoczęcie tematu, tym razem po zapoznaniu się z regulaminem

zadanie dotyczy tematyki praca, moc, energia kinetyczna
rysunek układu sił: https://imgur.com/a/GLPkb70
Dane:
F1 = 13N
F2 = 23N
m = 2kg
d = 2m
Należy obliczyć:
a) praca układu sił powodującego przemieszczenie punktu materialnego o odcinek AB = d
b) prędkość w punkcie B, gdy w punkcie A prędkość była równa V = 2 m/s
c) całkowita moc w punkcie B
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Praca, moc, energia kinetyczna

Post autor: korki_fizyka »

\(W_{A\rightarrow B} = \vec{F_{||}} \cdot \vec{AB} =dF_1 \cos\alpha\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ