Przegrody płaskie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dominow749
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 04 kwie 2020, 14:36
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Przegrody płaskie

Post autor: dominow749 »

Oblicz współczynnik przenikania ciepła U dla ściany zewnętrznej składającej się z następujących warstw:
1. Powierzchnia zewnętrzna (opór przejmowania na zewnątrz Rse = 0,04 [(m2K)/W]),
2. Tynk cementowo wapienny (L = 0,021 [m]; \gamma = 0,82 [W/(mK)]),
3. Mur z cegły dziurawki (L = 0,11 [m]; \gamma = 0,62 [W/(mK)]),
4. Wełna mineralna (L = 0,1 [m]; \gamma = 0,044 [W/(mK)]),
5. Mur z cegły kratówki (L = 0,28 [m]; \gamma = 0,56 [W/(mK)]),
6. Tynk cementowo wapienny (L = 0,021 [m]; \gamma = 0,82 [W/(mK)]),
7. Powierzchnia wewnętrzna (opór przejmowania wewnątrz Rsi = 0,13 [(m2K)/W]).
Następnie oblicz grubość warstwy wełny mineralnej tak, aby współczynnik przenikania ciepła U wynosił 0,3 [W/(m2K)]
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Przegrody płaskie

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
dominow749
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 04 kwie 2020, 14:36
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: Przegrody płaskie

Post autor: dominow749 »

Dziękuję :D
ODPOWIEDZ