Problem z dwoma zadaniami.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Stefan99x
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 16 kwie 2020, 19:28
Płeć:

Problem z dwoma zadaniami.

Post autor: Stefan99x »

Witam mam problem z następującymi zadaniami, z uwagi na nauczanie zdalne dostaliśmy dwa losowe zadania do rozwiązania
nie wiem od czego zacząć nie proszę o rozwiązanie ale chociaż o naprowadzenie na wzory albo tematy gdzie znajdę zadania podobne lub ogólny dział o którym muszę poczytać aby takowe zadania umieć rozwiązać z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
zad 1
Elektron wpada z prędkością 5000 km/h w jednorodne pole magnetyczne,którego indukcja magnetyczna równa sie 10^-2 T.Kierunek prędkości tworzy kąt 30 stopni z kierunkiem pola.Znaleźć promień r zwoju spirali po której poruszą sie elektron i jej skok h oraz sporządzić wykresy toru ruchu.

zad 2
Ciało wykonuje drgania harmoniczne wzdłuż dwóch kierunków prostopadłych do siebie zgodnie z równaniami X=A sin (wx t),
Y= sin A(wyt+omega).Sporządzić wykresy toru punktu drgającego dla następujących przypadków.
wy=wx,omega=0,omega=45 stopni,omega=90stopni,omega =180 stopni.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Problem z dwoma zadaniami.

Post autor: korki_fizyka »

0. https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12615
1. siła Lorentza
2. podnieś do kwadratu i dodaj
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ