Wytrzymałość materiałów- skręcanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
vividly
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 05 maja 2020, 12:55
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Wytrzymałość materiałów- skręcanie

Post autor: vividly »

1.Obliczyć momenty skręcające na poszczególnych odcinkach (1,2,3,4) wału pędnianego, jeżeli momenty przenoszone przez poszczególne koła pasowe wynoszą: M1 = 2000 kGcm, M2 = 1000 kGcm, M3=6000 kGcm – koło 3 napędza wał, M4-1500kGcm, M5=1500 kGcm.
ODPOWIEDZ