Fizyka - Tarcie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Czaol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 23 sty 2020, 12:31
Płeć:

Fizyka - Tarcie

Post autor: Czaol »

Ile wynosi wspólczynnik tarcia f jezeli zmiana przyspieszenia ciała zsuwającego sie z równi z tarciem i bez tarcia wynosi \Deltaa=.... Podstawa równi wynosi... a długość 2.

Tam gdzie kropki trzeba sobie wstawić wartości.
Proszę o pomoc.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Fizyka - Tarcie

Post autor: korki_fizyka »

\(a = g(\sin \alpha -f\cos \alpha)\)
podziałaj na tym wzorze :)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ