Obliczanie wypadkowej 3 wektorów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mala695
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2019, 21:51

Obliczanie wypadkowej 3 wektorów

Post autor: mala695 »

Hej wszystkim,
proszę o pomoc w obliczaniu wypadkowej 3 wektorów
F1=-10
F2=25
F3=30
potrzebuje rozwiązania graficznego i analitycznego.

Z góry dziękuję :)
mala695
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2019, 21:51

Post autor: mala695 »

Kąt alfa =45°
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re:

Post autor: korki_fizyka »

mala695 pisze:Kąt alfa =45°
pomiędzy czym a czym :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mala695
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2019, 21:51

Re: Re:

Post autor: mala695 »

korki_fizyka pisze:
mala695 pisze:Kąt alfa =45°
pomiędzy czym a czym :?:
Między F1 a F3
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

a F2 jak jest skierowana :?:
przydałby sie rysunek żeby nie było to wróżenie z fusów
wektory geometrycznie dodajemy metodą równoległoboku bądź wielokąta: http://www.fizykon.org/podstawy_punkt_m ... ficzne.htm
a algebraicznie w przyjętym układzie współrzędnych: http://www.fizykon.org/podstawy_punkt_m ... aiczne.htm
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ