Witam
Mam problem z rozwiązaniem tych pięciu prostych aczkolwiek dla mnie podchwytliwych zadań Gdyby ktoś potrafił sobie z którymś z nich bardzo bym prosił o odpowiedź. Z góry dziękuję.
5 krótkich zadań zamkniętych z elektrostatyki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Nie są wcale podchwytliwe wręcz elementarne Wystarczy zastosować prawa i wzory ze szkoły średniej np. 1-prawo Gaussa, 3-prawo Coulomba, 4-zjawisko indukcji itd.
viewtopic.php?f=29&t=12617
viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl