Współczynnik lepkości metodą Stokesa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Abigaill
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 01 lis 2018, 20:55
Płeć:

Współczynnik lepkości metodą Stokesa

Post autor: Abigaill »

Witam. Mam problem z policzeniem współczynnika lepkości. Tzn. zadanie zostało policzone, ale nie wiem czy jednostki zostały odpowiednio zamienione.
Czy z tych danych: pc 1260 kg/m3, r 0,0021m, t 31,11 s, L 0,4 m, może wyjść wynik 0,85 czy bardziej 1,05? Niestety nigdzie na internecie nie ma tych zadań i nie wiem ile orientacyjnie wynosi ten współpraczynnik. Bardzo proszę o pomoc.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Przynajmniej tutaj umieściłaś post w dobrym dziale: viewtopic.php?f=28&t=86490&p=314687#p314687
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ