cieplo parowania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lukaszkomorniczak
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 09 paź 2017, 12:33
Płeć:

cieplo parowania

Post autor: lukaszkomorniczak »

Masa kalorymetru-= 531.5g
Masa kalorymetru z woda=1097.47g
Masa 565.17g
Masa kalorynetru z masa i pary wodnej=1108.13g
tp=20.8 stopni
tw=101.07 stopni
tk=25.8. Stopni
Nie mige ibliczyc ciepla parowania i bledu ciepła parowania.?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Wystarczy podstawić do wzoru :D
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ