Witam serdecznie.
Chciałabym skorzystać jeszcze raz z Wszej ogromnej wiedzy i prosić o rozwiązanie jeszcze jednego zadania.
Tym razem zadanie jest trudniejsze.
Zastanawiam się też dlaczego w treści zadania w danych są użyte dwa razy te same oznaczenia "\(P2"\) oraz " \(\alpha1\) " Może to błąd nauczyciela i powinno być np. \(P3\)?
Treść zadania:
Określ wypadkową sił:
Dane:
\(P1=10N\)
\(\alpha 1=30^\circ\)
\(P2=20N\)
\(\alpha 1=60^\circ\)
\(P2=30N\)
\(\alpha 1=90^\circ\)
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam serdecznie
Statyka - Wypadkowa sił...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Statyka - Wypadkowa sił...
nikt tego nie wie więc radzę to najpierw wyjaśnij zanim skorzystamy ze szklanej kuli lub fusów po kawie poza tym zadanie nie różni się niczym od poprzedniego więc nie powinnaś mieć z nim kłopotuMalw pisze: Zastanawiam się też dlaczego w treści zadania w danych są użyte dwa razy te same oznaczenia "\(P2"\) oraz " \(\alpha1\) " Może to błąd nauczyciela i powinno być np. \(P3\)?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl