Dynamika Newtona + interferencja fal

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
3cmatfizjaw
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 13 kwie 2017, 17:19
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Dynamika Newtona + interferencja fal

Post autor: 3cmatfizjaw »

Siła \(F = 100 N\) pod kątem \(\alpha =30 stopni\) do kierunku przemieszczenia na odcinku \(20m\) działa na ciało masie \(0.2kg\). Oblicz prędkość końcową przyspieszenia oraz moc.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Wytłumacz mi gdzie w tym zadaniu jest interferencja :?: :roll:
Nie dość, że nie stosujesz się do regulaminu, to jeszcze zadanie z gimbazy wstawiasz do studiów. Co studiujesz :?:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2018, 09:48 przez korki_fizyka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

\(F_w = ma = F cos \alpha\)
\(S= \frac{at^2}{2}\)
\(v = at\)
\(P = \frac{ \Delta E_k}{t}\)
rozwiąż :!:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
3cmatfizjaw
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 13 kwie 2017, 17:19
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Re: Dynamika Newtona + interferencja fal

Post autor: 3cmatfizjaw »

Finalnie zapomniałem dodać zadania z interferencji.

Nie wiem czy to zadanie jest z podstawówki, średniej, czy ze studiów, nie jestem orłem z niej więc Ci nie rozróżnię.
Skąd taki wzór na moc?
ODPOWIEDZ