Drgania harmoniczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Shana
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 28 lis 2017, 18:48
Płeć:

Drgania harmoniczne

Post autor: Shana »

Witam, mam problem z zadaniem o następującej treści:
Ciało wykonuje drgania harmoniczne, T=2s. W chwili początkowej ciało znajdowało się w położeniu Xo=5cm i posiadało prędkość = Vo = 20cm/s.
Obliczyć w jakiej chwili czasu wychylenie ciała będzie równe połowie amplitudy.

Bardzo proszę o pomoc
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ