hydrostatyka- zadanie z kolokwium

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Iluminati91
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 31 gru 2009, 16:31
Lokalizacja: Śląsk
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

hydrostatyka- zadanie z kolokwium

Post autor: Iluminati91 »

W zbiorniku wodnym znajduje się platforma o wysokości \(a=5m\), szerokości \(b=7m\), długości \(c=10m\) i gęstości \(d_p=850 \frac{kg}{m^3}\). Oblicz, ile belek o średnicy \(D=10cm\), długości \(l=4m\) i gęstości \(d_b=700 \frac{kg}{m^3}\) można załadować na platformę, aby ta zanurzyła się na nie więcej niż \(x=4\). Gęstość wody \(d_w=1000 \frac{kg}{m^3}\).
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Kolokwium :?: raczej sprawdzian gimnazjalny z 2 klasy :P
x = :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Iluminati91
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 31 gru 2009, 16:31
Lokalizacja: Śląsk
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

Post autor: Iluminati91 »

x = 4 m

Jeżeli zadanie jest zbyt proste,to proszę nie rozwiazywac i przejść sobie do trudniejszego.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Nie mam już innych zadań :) a jeśli x = 4 m, to odp. 0, bo platforma zanurza się głębiej pod wpływem własnego ciężaru.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ