mechanika

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adorelove
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 27 lut 2017, 21:22
Płeć:

mechanika

Post autor: adorelove »

Mam do zrobienia takie zadanie: https://s11-pl.vinted.net/uploads/user_ ... 1488227224
Nie umiem wyznaczyć siły AC. Siła ABx=sin45*Siła AB, siła ABy=cos45*Siła AB, a jak zdefiniować siłę AC tak, żeby zrobić jakiś sensowny układ równań bądź wyznaczyć w inny sposób AC.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

siła ściskająca ma tylko składową poziomą, dołóż do tego jeszcze r-nie na wypadkowy moment sił = 0 i rozwiąż ten układ r-ń
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ