Jeżeli ktoś potrafi rozwiązać te zadania bardzo bym prosił o rozwiązanie.
Z góry dziękuję.
W razie czego tutaj te same zdjęcia:
https://zapodaj.net/images/fe9e07d43ae33.jpg
https://zapodaj.net/images/a80d7f7a27b3f.jpg
zadania z różnych działow
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Przecież napisałem Ci jak rozwiązuje się zad. 3 , a postu już nie zedytujesz bo jest w koszu.
To są takie same zadania tylko na innych danych tylko zad. 4 jest inne , może dlatego, że w pierwszym zestawie są tylko 3 zadania Rozwiązuje się go jak zwykle podstawiając do wzorów na prędkość w ruchu po okręgu \(v = \frac{2 \pi r}{T}\) oraz na przyspieszenie dośrodkowe \(a_R = \frac{v^2}{R}\). Nie masz młodszej siostry w gimnazjum ? bo tam takie zadania rozwiązują
To są takie same zadania tylko na innych danych tylko zad. 4 jest inne , może dlatego, że w pierwszym zestawie są tylko 3 zadania Rozwiązuje się go jak zwykle podstawiając do wzorów na prędkość w ruchu po okręgu \(v = \frac{2 \pi r}{T}\) oraz na przyspieszenie dośrodkowe \(a_R = \frac{v^2}{R}\). Nie masz młodszej siostry w gimnazjum ? bo tam takie zadania rozwiązują
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl