Rozszerzona niepewność czasu ciągłego

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Signarus
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 19 sty 2017, 22:28
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Rozszerzona niepewność czasu ciągłego

Post autor: Signarus »

Witam, na sobotę potrzebuję rozwiązanie zadania, a nawet niewiem jak się za nie zabrać :(

estimate the expanded uncertainty of the time constant measurement of the device, which the dynamic properties can be described by the transfer function of a first-order inertial element. during the measurement, was determined the time after which the system response will be 63,212% of the steady state. Expanded measurement uncertainties are respectively Ut=1 second (due to the accuracy of the time presentation), Uoutput=0,5% of the current value (resulting from a various reasons). The test component reached 63,212% after 20 minutes and 30 seconds


Mam nadzieję, że dobrze przetłumaczyłem:)

szacowania niepewności rozszerzonej dla stałej czasowej pomiaru urządzenia, których właściwości dynamiczne można opisać za pomocą funkcji przenoszenia pierwszego rzędu inercyjnego elementu. podczas pomiaru, określono czas, po którym odpowiedź systemu będzie 63.212% stanu ustalonego. Rozszerzone niepewności pomiarowe są odpowiednio Ut = 1 sekundy (ze względu na dokładność prezentacji czasu), Uoutput = 0,5% obecnej wartości (wynikającej z różnych powodów). Składnik Test osiągnęła 63,212% po 20 minutach i 30 sekundach

Z góry bardzo dziękuję.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Signarus
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 19 sty 2017, 22:28
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Signarus »

wiadomość na mail-u
Signarus
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 19 sty 2017, 22:28
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Signarus »

Ktoś może jeszcze pomóc bo przerasta mnie te zadanie?
ODPOWIEDZ