Prąd

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
opop1995
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 159
Rejestracja: 28 paź 2015, 16:01
Podziękowania: 55 razy

Prąd

Post autor: opop1995 »

1. Rezystor nieliniowy opisany jest funkcją \(U=I^3-6I^2+9I\). Wyznaczyć rezystancję
statyczną \(Rs\) i dynamiczną \(Rd\) przy \(I=2A\)oraz \(I=4A\).
2. Do rezystora nieliniowego o charakterystyce \(i =u|u|\) podłączono rzeczywiste źródło
napięcia stałego \(E=10V\) i \(Rs=2 \Omega\). Wyznaczyć prąd płynący w tak powstałym obwodzie.
Obliczyć rezystancje: statyczną i dynamiczną dla wyznaczonego punktu pracy.
ODPOWIEDZ