Funkcja trygonometryczna
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 54
- Rejestracja: 11 lis 2021, 21:35
- Podziękowania: 31 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
Re: Funkcja trygonometryczna
\( \sin (\frac{-11\pi}{6}) = \sin (\frac{\pi}{6})= \frac{1}{2} \\
\cos (\frac{-11\pi}{6}) = \cos (\frac{\pi}{6})= \frac{ \sqrt{3} }{2}\\
\tg (\frac{-11\pi}{6}) = \frac{\sin (\frac{-11\pi}{6})}{\cos (\frac{-11\pi}{6})}= \frac{ \sqrt{3} }{3}\\
\ctg (\frac{-11\pi}{6})= \frac{1}{\tg (\frac{-11\pi}{6})}= \sqrt{3} \)
\cos (\frac{-11\pi}{6}) = \cos (\frac{\pi}{6})= \frac{ \sqrt{3} }{2}\\
\tg (\frac{-11\pi}{6}) = \frac{\sin (\frac{-11\pi}{6})}{\cos (\frac{-11\pi}{6})}= \frac{ \sqrt{3} }{3}\\
\ctg (\frac{-11\pi}{6})= \frac{1}{\tg (\frac{-11\pi}{6})}= \sqrt{3} \)