Zadanie z silnika indukcyjnego pierścieniowego

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
DeadpoolJH
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 23 sty 2021, 17:44
Lokalizacja: Usa
Podziękowania: 2 razy
Płeć:
Kontakt:

Zadanie z silnika indukcyjnego pierścieniowego

Post autor: DeadpoolJH »

Silnik pierścieniowy indukcyjny ma dane znamionowe:
Pn=30KW
U1n=400V(gwiazda)
nN=730 obr/min
sprawnośćN=0,9
cosfiN=0,79
lambdaN=1,8
R1=0,38 \Omega
R2=0,08 \Omega
Obliczyć napięcia zasilania silnika oraz rezystancję jaką należy włączyć w obwód wirnika, aby przy częstotliwości f1=53Hz moment krytyczny, którego wartość powinna wynosić Mk=500 Nm wystąpił przy prędkości n=300 obr/min.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D
ODPOWIEDZ