Trygonometria

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lolipop692
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 267
Rejestracja: 30 paź 2018, 23:03
Podziękowania: 120 razy
Płeć:

Trygonometria

Post autor: lolipop692 »

Jaki jest zbior wartości funkcji określonej wzorem \(f(x) =2 \sin x-1 \)
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Trygonometria

Post autor: grdv10 »

\(\langle -3,1\rangle\)
lolipop692
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 267
Rejestracja: 30 paź 2018, 23:03
Podziękowania: 120 razy
Płeć:

Re: Trygonometria

Post autor: lolipop692 »

A jak to policzyć?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Trygonometria

Post autor: panb »

lolipop692 pisze: 01 gru 2021, 20:24 Jaki jest zbior wartości funkcji określonej wzorem \(f(x) =2 \sin x-1 \)
Tak:
\(-1\le \sin x \le 1\, | \cdot 2\\
-2\le 2\sin x\le 2 \,| -1 \\
-3\le 2\sin x-1\le 1\)
ODPOWIEDZ