Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Monako123
- Witam na forum

- Posty: 1
- Rejestracja: 19 paź 2021, 17:56
- Płeć:
Post
autor: Monako123 » 19 paź 2021, 18:05
Witam, czy można tak skrócić ułamek
\(\frac{n(n+3)+1}{n(n+3)+2}=\frac{n+1}{n+2}\)
-
eresh
- Guru

- Posty: 16023
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9572 razy
- Płeć:
Post
autor: eresh » 19 paź 2021, 18:15
Monako123 pisze: ↑19 paź 2021, 18:05
Witam, czy można tak skrócić ułamek
\(\frac{n(n+3)+1}{n(n+3)+2}=\frac{n+1}{n+2}\)
nie można
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 