uprość wyrażenia

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

uprość wyrażenia

Post autor: Pawm32 »

uprość wyrażenia:
1) \( \sqrt{(2-a)^2}=|2-a| \) da się to dalej uprościć czy koniec ?/ nie ma podane nic o a.
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3528
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1936 razy

Re: uprość wyrażenia

Post autor: Jerry »

Koniec

Pozdrawiam
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Re: uprość wyrażenia

Post autor: Pawm32 »

Jerry pisze: 22 wrz 2020, 20:40 Koniec

Pozdrawiam
a nie powinnienem pisać tu np że dla \(2-a \ge 0\) jest \(2-a\)
a dla \(2-a<0\) to jest \(-2+a\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: uprość wyrażenia

Post autor: eresh »

Pawm32 pisze: 22 wrz 2020, 20:49
Jerry pisze: 22 wrz 2020, 20:40 Koniec

Pozdrawiam
a nie powinnienem pisać tu np że dla \(2-a \ge 0\) jest \(2-a\)
a dla \(2-a<0\) to jest \(-2+a\)
można
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ