równanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- Jerry
- Expert
- Posty: 3512
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1923 razy
Re: równanie
I w czym problem?
\(3,85+3\frac{1}{12}=3{17\over20}+3\frac{1}{12}=3{51\over60}+3\frac{5}{60}=6{56\over60}=6{14\over15}\)
\(6{14\over15}:4\frac{1}{3}={104\over15}\cdot{3\over13}={8\over5}=1{3\over5}\)
\(2\frac{7}{8}-1{3\over5}=1\frac{7}{8}-{3\over5}=1{35\over40}-{24\over40}=1{11\over40}\)
Pozdrawiam
\(3,85+3\frac{1}{12}=3{17\over20}+3\frac{1}{12}=3{51\over60}+3\frac{5}{60}=6{56\over60}=6{14\over15}\)
\(6{14\over15}:4\frac{1}{3}={104\over15}\cdot{3\over13}={8\over5}=1{3\over5}\)
\(2\frac{7}{8}-1{3\over5}=1\frac{7}{8}-{3\over5}=1{35\over40}-{24\over40}=1{11\over40}\)
Pozdrawiam