(Nie)ziemskie równanie

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cjs47
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 22 kwie 2020, 17:59
Płeć:

(Nie)ziemskie równanie

Post autor: cjs47 »

Przyjmijmy, że planeta Ziemia istnieje 4.5 mld czyli 24h. Natomiast człowiek 2.5 mln lat = 4 sekundy. Dokonaj obliczenia, które wykaże, iż 2.5 mln = 4 sekundy jest właściwe.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: (Nie)ziemskie równanie

Post autor: panb »

Nie da się, bo człowiek istniałby od 48s, a nie od 4s.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: (Nie)ziemskie równanie

Post autor: korki_fizyka »

Słaby z matmy = słaby geografii i chemii :( to problem skali (proporcji): "4 s" = \(\frac{4\ 500\ mln}{ 24 \cdot 60 \cdot 60 s} \cdot 4 \approx 52 \ tys.\) wniosek: autor był też słaby z teorii ewolucji ;)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Amtematiksonn
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 243
Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
Podziękowania: 132 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: (Nie)ziemskie równanie

Post autor: Amtematiksonn »

Darwina się trzeba zapytać :)
ODPOWIEDZ