WITAM! PROSZĘ O ROZWIĄZANIE ZADANIA!
Po jakim czasie aktywność promieniotwórczego izotopu kobaltu \( \frac{60}{27} \) Co spadnie e razy? T 1/2 = 5,7 lat
(odp. ma wyjść t - 8,22 lat)
Biofizyka. Proszę o pomoc w zadaniu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Biofizyka. Proszę o pomoc w zadaniu
\(A = -\frac{dN}{dt} = \lambda N\)
\(A(t) = A_o e^{-\lambda t}\),
\( T_{1/2} = \frac{ln2}{\lambda}\)
pokombinuj dalej..
Ps czy biofizyka jest w szkole średniej?
\(A(t) = A_o e^{-\lambda t}\),
\( T_{1/2} = \frac{ln2}{\lambda}\)
pokombinuj dalej..
Ps czy biofizyka jest w szkole średniej?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl