logarytmy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
misialinio
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 22 mar 2020, 21:42
Podziękowania: 19 razy
Płeć:

logarytmy

Post autor: misialinio »

Liczba \(
\frac{\log_432+\log_48}{\log_63+\log_62} \)
jest:
a)równa kwadratowi liczby naturalnej
b)liczbą pierwszą
c)liczbą ujemną
d)liczbą nieparzysta
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: logarytmy

Post autor: eresh »

misialinio pisze: 07 kwie 2020, 10:45 Liczba \(
\frac{\log_432+\log_48}{\log_63+\log_62} \)
jest:
a)równa kwadratowi liczby naturalnej
b)liczbą pierwszą
c)liczbą ujemną
d)liczbą nieparzysta
\(
\frac{\log_432+\log_48}{\log_63+\log_62}=\frac{\log_4256}{\log_66}=\frac{4}{1}=4\)

Odp. A
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ