wielkości geometryczne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
DamiaNN
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 06 maja 2018, 16:16

wielkości geometryczne

Post autor: DamiaNN »

Wyznaczyć wszystkie wielkości geometryczne umożliwiające obliczenia
wytrzymałościowe dla bębna cięgnowego współpracującego z wielokrążkiem o
krążkach n=4 łożyskowanymi tocznie. Długość czynna bębna nie może
przekroczyć 400 mm. Prędkość cięgna roboczego wynosi vc = 0,21 m/s, operacja
podnoszenia trwa 4 minuty, średnica liny d= 8mm, z0=2, Q = 3 tony
ODPOWIEDZ