NWD

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karol1231
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 30 mar 2020, 22:25
Podziękowania: 1 raz

NWD

Post autor: karol1231 »

Zad 5. Dane są liczby a=2^5∙3^3 oraz b=2^2∙3^4. Wyznacz wartość NWD(a,b). Zakoduj kolejno: cyfrę setek, dziesiątek i jedności otrzymanego wyniku. Chyba nwd wychodzi 108
karol1231
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 30 mar 2020, 22:25
Podziękowania: 1 raz

Re: NWD

Post autor: karol1231 »

a=864
b=324
i wtedy NWD to 108
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: NWD

Post autor: eresh »

karol1231 pisze: 01 kwie 2020, 00:48 a=864
b=324
i wtedy NWD to 108
jest dobrze
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ