Logarytmy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maluszeczekdh
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 21 mar 2020, 16:57
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Logarytmy

Post autor: maluszeczekdh »

Oblicz wyrażenie
\(\frac{\log 6+\log 2}{2\log 6-\log 3}\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Logarytmy

Post autor: eresh »

\(\frac{\log 6+\log 2}{2\log 6-\log 3}=\frac{\log 12}{\log (36: 3)}=\frac{\log 12}{\log 12}=1\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ