Pilna Pomoc

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
BarWoj1989
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 09 lut 2020, 17:25
Płeć:

Pilna Pomoc

Post autor: BarWoj1989 »

WItam,

potrzebuje na szybko obliczyc:

P=50-0,5Q

Ile jest P i ile Q i sposób obliczenia.
Z góry dziękuję za szybką pomoc.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Pilna Pomoc

Post autor: radagast »

Jeżeli Q=1, to P=49,5,
jeżeli Q=2, to P=49
jeżeli Q= \(\sqrt{2} \), to P=50-0,5\(\sqrt{2} \)
itd...
BarWoj1989
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 09 lut 2020, 17:25
Płeć:

Re: Pilna Pomoc

Post autor: BarWoj1989 »

Ale właśnie chodzi o obliczenie wartości Q które jest niewiadomą.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Pilna Pomoc

Post autor: radagast »

Ona zależy od P, które, jak sądzę, też jest niewiadomą :( (czytaj: nie da się)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Pilna Pomoc

Post autor: panb »

Może tu chodzi o wyznaczenie Q:
Q=100-2P
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Pilna Pomoc

Post autor: korki_fizyka »

Obawiam się, że było to aż tak pilne, że już się tego nie dowiemy.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ