trygonometria

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

trygonometria

Post autor: enta »

mam omówić własności funkcji \(y=cos^2(x)+ |sinx|*sinx\)
narysowałam wykres obliczyłam że
\(f(x)= \begin{cases} cos2x, dla x \in ( \pi +2k \pi ;2 \pi +2k \pi )\\ 1 dla x \in \left\langle 2k \pi , \pi +2k \pi \right\rangle \end{cases}\)
ale nie wiem jakie własności wypisać, proszę o pomoc.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Ona jest okresowa.

nie jest:
parzysta,nieparzysta,różnowartościowa.
ODPOWIEDZ