Proszę o spr. zadania z podzbiorów

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Proszę o spr. zadania z podzbiorów

Post autor: RazzoR »

Ile podzbiorów trzyelementowych ma zbiór{1,2,3,4}?

Moje rozw.
n = 4
k = 3

\(\frac{4*3*2*1}{3!}\) = 24/6 = 4
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Proszę o spr. zadania z podzbiorów

Post autor: eresh »

RazzoR pisze:Ile podzbiorów trzyelementowych ma zbiór{1,2,3,4}?

Moje rozw.
n = 4
k = 3

\(\frac{4*3*2*1}{3!}\) = 24/6 = 4
dobrze
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ