3 zadania, bardzo pilne....

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

3 zadania, bardzo pilne....

Post autor: anetka10 »

1) dane sa wektory: wektor u = [2;-4], wektor v = [-3;5] oblicz:
a) ( wektor u + wektor v)^2
b) (wektor u - wektor v)^2
c) (wektor u + wektor 3v) iloczyn skalarny ( wektor 2u - wektor v)

2) W rownolegloboku ABCD dane sa wierzcholki A= (0;0) B= (3;1) D= (-1;1). Wyznacz wierzcholek C oraz srodek symetrii tego rownolegloboku.

3) Wykaz ze trojkat ABC o wierzcholkach A= (5;-4), B= (3;2), C= (2;-5) jest prostokatny.


Bardzo dziekuje.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2008, 17:48 przez anetka10, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

anetka10 pisze:1) dane sa wektory: wektor u = [2;-4], wektor v = [-3;5] oblicz:
a) ( wektor u + wektor v)^2
b) (wektor u - wektor v)^2
c) (wektor u + wektor 3v) iloczyn skalarny ( wektor 2u - wektor v)
http://www.zadania.info/899559
2) W rownolegloboku ABCD dane sa wierzcholki A= (0;0) B= (3;1) D= (-1;1). Wyznacz wierzcholek C oraz srodek symetrii tego rownolegloboku.
http://www.zadania.info/9407283
3) Wykaz ze trojkat ABC o wierzcholkach A= (5;-4), B= (3;2), C= (2;-5) jest prostokatny.
http://www.zadania.info/9836372
ODPOWIEDZ