Matura po klasie 2 poziom rozszerzony

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adastach4
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 03 maja 2018, 21:55
Płeć:

Matura po klasie 2 poziom rozszerzony

Post autor: adastach4 »

  1. Niech a= \log _12 x
\sqrt{12}
adastach4
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 03 maja 2018, 21:55
Płeć:

Post autor: adastach4 »

Niech a= log pierwiastek z 12 z (pierwiastek 7 stopnia z 16).
Wykaż, że log pierwiastek z 6 z(pierwiastek 5 stopnia z 4)= 28a/ 40-35a
ODPOWIEDZ